Сачева

Деница Сачева: Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна

Вариант за подаване на оставка не се обсъжда

„Много неща не са нормални от това, което се случва в последно време. Не е нормално да призоваваш към спазване на закона и с действията си да показваш, че искаш анархия на първо място. Опаковката няма значение, в случая, говорим за това, че имаме тежък дисонанс между думи и дела, не може да се иска върховенство на закона и да се нарушава законът непрекъснато.“ Това заяви пред БТВ социалният министър Деница Сачева във връзка с вчерашното барикадиране в сградата на Народното събрание.

Сачева подчерта, че злоупотребяването с каузата на хората с увреждания е възмутително.

„Говоря за политическата злоупотреба, това са хората, които имат политически позиции и не заявяват конкретни идеи какво да се направи за хората с увреждания, а ги използват да влязат в медиите и да получат рейтинг. Това е провокация“, коментира Сачева.

$Майките на деца с увреждания са с представители на „Изправи се БГ”, които ще участват в следващите избори, виждам порочно нещо в това да се злоупотребява с тази кауза$, каза още Сачева.

Няма как да твърдиш, че искаш демокрация и да задушаваш гласа на някого. Причакването на политици пред БНТ е нещо, което е двоен стандарт в това, за което се борят хората. Дори да не харесваш някого, нямаше право да заглушаваш този глас, коментира социалният министър. .

Вариант за подаване на оставка не се обсъжда, обсъждат се теми от обществен интерес – Изборният кодекс, проектът за конституция, актуализация на бюджета, проектът за бюджет за следващата година, това са темите, които се обсъждат, подчерта Сачева.

$Нашият фокус е работата, която трябва да свършим за хората. Ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета с повече пари за пенсионерите, бизнеса, или не желае да участва в дебатите, това са въпроси към тях. Това, което ние трябва да го свършим, ще го свършим и ще го предложим като решение за хората$, отбеляза още Сачева.

- реклама -