Деница Сачева: Политическа лъжа е да се твърди, че сме против вдигането на пенсиите

Политическа лъжа е да се твърди, че сме против вдигането на пенсиите. Средната пенсия по време на последното управление на ГЕРБ се вдигна с почти 200 лв., минималната със 170 лв. За 4 години. Това написа в социалните мрежи депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

Ето и целият пост:

Досега смятахме, че единствено омразата към ГЕРБ обединява четирите диаметрално различни управляващи партии. Оказа се, че те се мразят помежду си. Коалицията, която направи заявка за нулева толерантност към корупцията, сега се разпада заради взаимни обвинения в корупция.
🤥 Политическа лъжа е да се твърди, че сме против вдигането на пенсиите. Средната пенсия по време на последното управление на ГЕРБ се вдигна с почти 200 лв., минималната със 170 лв. За 4 години.
‼️ Ние винаги сме били отговорни както пред пенсионерите, така и пред работещите хора, които осигуряват със своите данъци необходимите средства за изплащане на пенсиите. Никога не сме си позволявали да предлагаме увеличения, които не са били финансово обезпечени.
📊 Настояваме да видим тригодишната финансова прогноза за бюджета на държавата. Искаме и ясен отговор откъде ще дойдат средствата за пенсии през 2023 г. и 2024 г., които само към този момент се изчисляват съответно на 3.7 млрд. и 4,2 млрд. лв.
⚠️ Правителствата на Станишев и Орешарски правеха така – вдигаха разходите в последните си дни и не се интересуваха кой и как ще ги плаща.
⛔ Правителството и лично Асен Василев трябва да отговорят защо злоупотребяват политически с най-уязвимите групи хора за сметка на финансовата стабилност. Предлаганите увеличения означават по-високи данъци и осигуровки догодина, повече заеми и никакви бъдещи индексации на пенсиите в следващите поне три години, независимо от инфлация и други бъдещи възможни кризи.
- реклама -