Сачева
сн. БГНЕС

Деница Сачева: Гълъб Донев е професионалист, вярвам, че ще се справи

Министърът на труда и социалната политика в оставка Деница Сачева коментира служебния министър, който ще заеме мястото ѝ – Гълъб Донев.

Според нея той е професионалист и той ще се справи със задачата.

„Той е известен професионалист в нашите среди, така че вярвам, че той ще се справи с тази позиция, надявам се да не се поддаде на натиска на улицата и на реваншистки настроения“, каза тя по БНТ.

Това, което предстои, е да се види как ще продължи подкрепата на държавата за хората и бизнеса, защото настоящите мерки действат до 31 май. Осигурени са средствата за тях и през юни, но дали те ще продължат и под каква форма – това е решение, което трябва да вземе служебното правителство – смята Деница Сачева.

Добавката към пенсиите също трябва да се реши от служебния кабинет.

„Няма да оставим празен чек на служебното правителство. Голяма част от мерките бяха критикувани непрекъснато, след това много бяха заявките, че има много хора, които са по-добри от нас и могат по-добре да управляват общите ни пари, които по-добре знаят от какво имат нужда бизнесът и хората. Дойде време, в което който имаше такива заявки, да покаже на практика какво може да направи“, коментира Сачева.

Тя допълни, че не обича да дава оценки, особено на себе си, но но във време на криза по думите й правителството е направило така, че почти 1 млн. български граждани да получат подкрепа.

„Получиха подкрепа над 30 000 компании, бяха запазени 300 000 работни места. Имаше много сериозен пробив в сектора на туризма, на хотелиерството и ресторантьорството, защото там почти 1/3 от договорите изсветляха. Намирам това за доста добър успех“, направи оценка Сачева.

Според нея в България е имало много и различни протести, но те са били предимно политически, социални такива не е имало, което смята, че трябва да се отдаде на адекватната политика, която е водило правителството в социалната сфера.

Сачева коментира и неразбирателствата с майките с увреждания.

- реклама -