Сачева, ресторанти, мерки, сив сектор
Снимка: Кадър Нова телевизия

Деница Сачева: Ако ГЕРБ беше на власт, мораториумът щеше да действа само една седмица

Не сме щастливи, когато управляващите не се справят, защото тогава и хората страдат. До момента сме показали, че сме градивна опозиция, погазваме грешките, но и даваме решенията.

Това заяви бившият социален министър и депутат от ГЕРБ Деница Сачева пред БНТ.

„Ако ГЕРБ беше на власт, мораториумът върху цените щеше да действа само една седмица, защото до тогава щяхме да имаме решение. Ние не гласувахме за него, защото не бяха приети нашите предложения за промени. До момента всички наши предложения биват отхвърлени“, отчете тя.

Според нея най-важна е здравната криза. На второ място е ценовата криза. „Изключително притеснена съм за социалните услуги, като бивш социален министър.

Тя даде пример със социален дом за стари хора, който е имал сметка за ток от 7800 лева, а сега тя е набъбнала до 25 000 лв. и изрази опасение, че може да се стигне до затваряне на социални домове“, предупреди Деница Сачева.

По думите ѝ мярката 60:40 е много видоизменена и ще има хора, които имат нужда, но няма да могат да се възползват от нея, защото някои бизнеси са със огромен спад на производителността.

„Не губим нито един ден от времето си в опозиция. Всеки ден си взимаме поуки. Непрекъснато се променяме.

Обърнахме се към младите хора, които искат да се развиват. Промяна има и при нас“, каза още Сачева.

- реклама -