траур

Ден на траур в Русия в памет на жертвите от разбилия се самолет

В Русия днес е ден на национален траур за жертвите на катастрофата на самолета Ту-154 на Министерството на отбраната край Сочи.

При трагедията загинаха 92 души. Сред тях – военни, журналисти, музиканти и танцьори от емблематичния ансамбъл „Алексанров“.

На територията на страната ще бъдат спуснати наполовина държавните знамена, радиотелевизионните компании променят програмите си и отменят развлекателните предновогодишни събития и предавания. В деня на траур няма да се излъчват и реклами.

Във всички храмове на Руската православна църква ще бъдат отслужени панихиди за загиналите в самолета.

Междувременно Русия задейства хиляди спасители в издирването на останки от катастрофата край Сочи.

С настъпването на светлата част на денонощието се включиха нови сили в издирвателните действия около мястото на катастрофата на руския военен самолет, предаде агенция ТАСС.

Над 3 500 души участват в издирването на останките от загиналите и частите от самолета, който се разби малко след излитането от летището в Анапа в неделя сутринта.

В търсенето са включени сили на руското министерство на извънредните ситуации, специализирани военноморски съдове, хеликоптери и дронове.

Полицаи, държавни служители и доброволци търсят останки по бреговата ивица край Сочи.

Правителствената комисия поиска да бъде разширен географският обхват на издирването. Заради особеностите на теченията в района се предполага, че част от останките може да са отнесени и към териториалните води на съседна Грузия, контролирани от Абхазия. Властите там са изявили готовност за пълно съдействие.

- реклама -