Ден на бащата в Националния военноисторически музей

Националният военноисторически музей отваря врати за традиционния „Ден на бащата“, посветен на специалната връзка между детето и бащата.

Входът е свободен 10 до 18 ч.

Специално за събитието Българската армия ще представи военни автомобили на Сухопътните войски – Мерцедес и Хамър, катапултна седалка на Военновъздушните сили и високопроходима линейка, участвала в мисии.

Организирани са и специални атракции.

Посетителите ще могат да „станат“ истински войници в кабините на ракетен комплекс 2К 52 ФРОГ „Луна-М“ и вертолет МИ-24.

Търсачите на силни усещания ще могат да изкачат 8-метрова стена за катерене и да се присъединят към скаутския лагер на открито. Тези, които искат да са професионални пилоти от Formula 1, ще могат да тестват състезателните тренажори, а най-малките ще могат да скачат върху голям матрак.

Ще бъде обособено пространство за бебета, където със специални активности ще се насърчава партньорството между родителя и детето.

bashta1

Предвидени са още конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и колички, видеоигри, решаване на загадки, приказки за парите и разнообразни интерактивни игри, които да стимулират логическото мислене и творческото въображение на децата.

На специална надуваема писта децата ще управляват най-новите модели картинг колички, а с играта „Троп трайк“ ще трябва да преминат през лабиринт, спазвайки пътните знаци.

Любителите на колоезденето ще могат да се включат в състезание с награда ново детско колело.

Атракции има и за бащите. Те ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител JAS-39 Gripen, специализиран автомобил за пътна помощ, трактор, тракторна косачка, телескопичен товарач, мини верижен товарач и влекач, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка, която да получат на магнит.

Само в „Деня на бащата“ гостите на музея ще разберат как се инспектират горивата в истинска мобилна лаборатория, а татковците ще научат децата си как се сменят гуми в мобилен автосервиз.

- реклама -