протест
сн. БГНЕС

Ден 92: Гласуването в ЕП отекна на протеста в София

За 92-и пореден път недоволни граждани се събраха в триъгълника на властта – между Министерския съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори.

сн. БГНЕС

Гласуваната резолюция от ЕП е победа за всеки от вас по отделно и за всички нас, заяви на протеста тази вечер Арман Бабикян. Ние не сме сами, а Европейският парламент и ЕНП удари шумен шамар зад врата на Бойко Борисов. Тяхното време дойде, заяви адв. Николай Хаджигенов.

сн. БГНЕС

С този акт протестите в страната получиха морална подкрепа и можем спокойно да кажем, че политическият шамар е за властта, а гражданите на България извоюваха потвърждение за техните искания, заявиха от Отровното трио след гласуването в ЕП.

Въпреки натиска на властите в София, няколко депутати от ЕНП, между които Радан Кънев, предпочетоха да съхранят съвестта си, отколкото да запазят фалшива идеологическа солидарност. Следващата стъпка е директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията. Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата, добавиха още от триото.

- реклама -