Ден 59 от войната: Русия обвини Киев в химическа атака, евакуация в Мариопул (Обновява се)

Междувременно Украйна ще направи нов опит да евакуира цивилни от Мариупол, каза вицепремиерката Ирина Верешчук.

„Днес отново ще се опитаме да евакуираме жени, деца и възрастни хора“, написа Верещук в Telegram, призовавайки хората да се съберат

на магистралата в близост

до търговския център Port City в града. По думите му ако всичко се случи по план, евакуацията ще започне около обяд. Силно разрушения град Мариупол е контролиран до голяма степен от руски сили.

В същото време руските сили държат позиции на няколко места в Източна Украйна, заяви късно снощи на брифинг генералният щаб на украинската армия, предаде ДПА.

През последните 24 часа руски войски предприеха атаки срещу град Словянск, който се намира в Донецка област, и спечелиха позиция в малкия град Лозова, който е главен железопътен пункт в Харковска област, съобщиха украинските генерали.

Освен това руските сили разширяват

позициите си в района на Зелена Долина в Донецка област. Възможно е също така да са спечелили позиция и в град Степне, в Донецка област, заяви генералният щаб.

Украинската армия успя да отблъсне атаки в Луганска област в районите на град Рубижне и на село Новотошкивске, заявиха украинските генерали.

В пристанищния град Мариупол Русия

продължава с въздушните си удари и с блокадата на металургичния комбинат „Азовстал“, в който са се барикадирали над 2000 украински бойци, се казва в доклада на украинския генерален щаб.

ДПА отбелязва, че предоставената от украинския генерален щаб информация не е потвърдена от независими източници.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено