протест
сн. БГНЕС

Ден 44 от протестите – какво се случва тази вечер?

За 44-ти пореден ден демонстранти се събраха на антиправителствен протест в центъра на София.

Исканията на протестиращите остават без промяна оставка на правителството, начело с премиера Бойко Борисов, предсрочни парламентарни избори и оттеглянето от поста на главния прокурор Иван Гешев.

Продължават и блокадите на трите възлови кръстовища в София – при „триъгълника на властта”, при Ректората на Софийския университет и „Орлов мост”. Внезапните блокади-изненади също продължават, като по-рано през деня такава се проведе пред сградата на БНТ, с искане за оставката на директора на телевизията Емил Кошлуков.

сн. БГНЕС

„Никой не е венчан за властта”, гласи един от транспарантите, издигнат сред хората, цитирайки думи на покойния вече д-р Желю Желев, първият български демократично избран президент.

Майките от инициативата „Системата ни убива” пък организираха пърформанс с варене на компоти пред Министерски съвет, правейки препратка към полицейската акция, при която беше иззет казан за варене на ракия, поставен в трафопост в столичен квартал.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

По-късно вечерта се очаква протестът да се отправи на традиционното си шествие, но все още не е ясен тазвечерният му маршрут.

- реклама -