протести

Ден 27 на протести: Гладни стачки, блокади и шествия. Затвориха АМ „Марица“ – Видео

В 27-я ден на антиправителствените протести три ключови столични кръстовища остават блокирани.

Палаткови лагери има на „Орлов мост”, на площад „Независимост” и на Ректората. Заради палатковите лагери в центъра, тази сутрин задръствания блокираха столицата, като най-натоварени са бул. „Дондуков“, „Ситняково“, „Данаил Николаев“, „Шипченски проход“, и др.

Палатков лагер вече има и във Варна, в пространството пред общината. Остава барикадата и в Старозагорско.

В столицата и тази вечер недоволните се готвят за превърналото се в традиционно шествие от Министерския съвет до „Орлов мост“.

Снимка: БГНЕС

Трето денонощие пред Софийския университет „Св. Климент Охридски“ стои и бусът на майките на деца с увреждания от Системата ни убива. Единствените места, през които бусът не може да премине, са блокираните кръстовища, твърдят от полицията.

„Жителите“ на палатковите лагери пропускат само линейки.

Снимка: БГНЕС

По-рано днес стана ясно, че общо пет души са обявили гладна стачка в палатковия лагер пред Министерски съвет.

Един от тях вече 5 денонощия не се храни и не пие вода, предаде БНР. Състоянието му не е никак леко, обясниха протестиращи с него в палатките. През деня е бил прегледан и от лекар, но въпреки препоръките им Владимир Генов ще продължи да гладува и да не приема течности.

Пети ден продължава и блокадата на пътя Стара Загора – Хасково. Около 20 души осъмнаха на палатковия лагер в района на старозагорското летище тази сутрин.

протести

Блокирана е АМ „Марица“ към Капитан Андреево.

След като спряха движението по магистрала „Марица“, протестиращите започнаха да разпъват палатки. Образуваха се колони от автомобили. Искането на протестиращите бе за оставки на целия кабинет, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите призоваха хората от околните населени места да се присъединят към акцията. Водач е един от Отровното трие – адвокат Николай Хаджигенов. Малко преди 22:00 ч. полицията ги призова да освободят движението до 15 минути.

15-километрова опашка от ТИР-ове има на АМ „Марица“. Чакат и десетки автомобили с гастербайтери, които се завръщат за ваканция в родината си, предаде БНР.

Няма обходни маршрути. Служители на ОДМВР-Хасково предприемат мерки за предотвратяване на усложнения в трафика, съобщиха от МВР.

- реклама -