сн. БГНЕС

Ден 25-и от протестите, от блокадата в Стара Загора пишат писма до АПИ

Демонстранти се събраха в центъра на София на 25-ия пореден антиправителствен протест. Протестиращите продължават да отстояват двете си основния искания – оставка на цялото правителство, предсрочни парламентарни избори и оттегляне от поста на главния прокурор Иван Гешев.

сн. БГНЕС

Според част от протестиращите гражданската енергия не е насочена в подкрепа на дадена личност или партия, а модела на управление, който, според него, вече е опорочен.

сн. БГНЕС

В столицата остават блокирани и три от основните кръстовища в центъра – при Президентството, на Софийския университет и при Орлов мост. Бусът на майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“ също продължава да бъде паркиран пред Ректората, къде вчера се стигна до напрежение. През Блокадите се пропускат единствено линейки.

Протестиращи от Стара Загора пишат писма до АПИ.

сн. БГНЕС

С индивидуални молби те искат разрешение да преминат по детелината на магистралата и да се приберат в Стара Загора. Те са категорични, че няма да отстъпят, докато не ги допуснат до аутобана.

Днес покана за разговори те отправиха до областния управител Гергана Микова, директора на ОД МВР ст. Комисар Стоян Стоянов, директора на ОПУ Илия Златев и началника на Охранителна полиция комисар Илиян Илиев. Техните столове обаче останаха празни, а протестиращите заявиха, че правото им на свободно придвижване е нарушено.

Повече от две денонощия пътят към автомагистрала „Тракия“ остава затворен в района на летище Стара Загора. С цел недопускане на пътни произшествия полицията не пропуска протестиращите, които обаче са категорични: „Оставаме тук“.

- реклама -