протести София блокади кръстовища

Ден 21: Протести затвориха ключови кръстовища в София, ларгото вече е блокирано

Протестиращи затвориха ключови кръстовища в София в 21-ия ден от антиправителствените протести.

С призиви за оставка на правителството и главния прокурор протестиращи блокираха кръстовището на булевардите „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ и „България“ в София.

По-късно хората се отправиха по бул. „България“ в посока НДК.

Снимка: БГНЕС

Блокирано беше и възловото кръстовище на бул. „Андрей Ляпчев“ и Александър Малинов“ в столичния квартал „Младост“. Стотици граждани, тръгнали или прибирайки се от работа са максимално изнервени заради нарушения трафик.

За кратко беше спряно движението и в района на „Петте кюшета“. Оттам протестиращите тръгнаха към Съдебната палата. Там бяха пропускани само трамваите.

протест София, Гешов, България
Снимка: БГНЕС

Крайната цел на всички потоци е т.нар. „триъгълник на властта“, където за 19 часа е обявен общонационален митинг-протест. Организаторите от Отровното трио обявиха, че ще опънат палатки пред Министерския съвет, където планират да останат до подаването на оставка на правителството и главния прокурор.

Движението в района на Министерския съвет вече е спряно.

Група протестиращи с чадъри и палатки блокира булевард „Цар Освободител“ и си организираха плаж на жълтите павета.

Снимка: БГНЕС

Полицейското присъствие в центъра на София продължава да бъде засилено, а части на полицията и жандармерията са разположени пред всичко ключови места, както и пред сградите на основните институции.

Снимка: БГНЕС

Вероятно блокади в София ще има и по-късно. Припомняме, снощи протестиращи блокираха младеж с автомобил в района на Софийския университет. Стигна се до ескалация на напрежението заради обвинения, че въпросният човек е прегазил протестиращ. Пострадалото момче, обаче, заяви, че няма да повдига обвинения. Днес, от СДВР обявиха, че шофьорът не е извършил нарушение.

 

- реклама -