Христо Иванов, оставка, разцепление, партия, Да България, Методи Лалов

„Демократите“ с реакции към Лозан Панов

Буря от недоволство от симпатизантите си и тези на „Демократична България“ разпали в социалните мрежи кандидатът за президент Лозан Панов, след като още вчера обвини коалицията в предателство към избирателите, ако се стигне до преговори с БСП. Въпреки това от ДБ продължават да го подкрепят на изборите на 14 ноември, но отказват каквито и да било коментари по темата.

Единствено кандидатът за депутат Ивайло Мирчев, коментира пред „24 часа“:

„Лозан Панов е независим кандидат и той има право да говори каквото прецени. Предателство ще бъде да върнем ГЕРБ и ДПС на власт. Няма да е лесно, но хората трябва да знаят, че няма да ги предадем.
Ние сме доказали своята последователност и сега е време да опитаме да постигнем максимален резултат за ДБ, защото това е единствената гаранция да има истинско управление на промяната. Когато има крайни резултати от изборите, всички решения ще бъдат взимани от колективни органи по демократичен начин.

Ние имаме ясни червени линии по отношение на БСП, че не можем да подкрепим управление с мандат на БСП и доказахме в предния парламент, че се придържаме към тях. Всичко останало ще бъде решение на партийните ни органи.“

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пък коментира тази сутрин по БНТ:

„Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента, в които да го направим. „Демократична България“ има много ясно обявени приоритети и без съдебна реформа няма да влезем в никаква конфигурация. За разговор и за конституционно мнозинство партньор е възможен всеки депутат. Ние сме гарантите за това ГЕРБ и ДПС да не влязат нито през задния, нито през предния вход във властта.“

Днес Панов излезе с нова порция нападки срещу коалицията. Няма да мълча, уважаеми „демократи“, защото моето място не е в групата на страхливците. Не чух нито едно политическа сила да постави като условие за бъдещо управление, контролът над главния прокурор. „демократите“ […] На „демократите“, които предстои да ме нападнат, броейки думите ми в изборни гласове, ще се наложи да
кажа, че „царят е гол, написа той в социалните мрежи, а под публикацията му във фейсбук заваляха коментари на недоволни симпатизанти на „Демократична България“.

Ето част коментарите:

Никола Груев:

С всеки изминал ден от Вашата кампания мотивацията ми да гласувам за Вас се топеше като ланския сняг. Днес тотално се изпари. На тези президентски избори гласувам с „Не подкрепям никого“!

Александра Антонова:

Потресаващ ПР, човече! Ще гласувам за ДБ и за Панов, за втория – зорлем, щот, въпреки клетостта на кампанията му (особено в последните дни), не виждам за кого друг. Но ако се раздробите още малко на по-по-най-голям защитник на демокрацията и радетел за съдебна реформа, ще отблъснете тотално хората от политиката, тотално бетонирайки мафията, срещу която уж се борите. Направо ме е срам…

Тони Радев:

„Не чух нито една политическа сила да постави като условие за бъдещо управление, контролът над главния прокурор“ – Е това вече минава всякакви граници на лъжа и откровена манипулация .За сведение на г-н Панов ДБ многократно е поставяло точно това условие,а ако някой от екипа Ви по неясни засега причини е пропуснал този факт си е лично проблем на цялата Ви кампания.

Дима Георгиева:

Не мога да си обясня как един умен човек, претендент за най-висшия държавен пост, няма елементарен държавнически поглед на нещата, а именно, че нищо не може да се промени без подходящ парламент, че и най-борбеният срещу безнаказаността президент не може да извърши правосъдни реформи, и че сега е важен изборът на парламент, който да може да излъчи работещо правителство и да приеме правилните закони, и че усилията на всички, които искат махането на Гешев, трябва да са насочени в тази посока — за силно представяне на партиите на промяната и най-вече на ДБ. Това е важно в момента и е логично да е важно и за Лозан Панов, тоест да помага на ДБ, а не да я обстрелва.

Източник: 24 часа

- реклама -