Демократична България внесе 5400 подписа в ЦИК, ВОЛЯ – 7590 подписа

„Внесохме 5400 подписа. Регистрирахме Демократична България. Това са вторите избори, на които обединението участва“. Това каза пред журналисти пред ЦИК Христо Иванов, съпредседател на Демократична България. По-рано днес, първи в ЦИК подадоха документи за регистрация от ПП ГЕРБ.

Иванов посочи, че очакванията им са да покажат допълнителна консолидация на подкрепата за движението като реална алтернатива на управленския модел в страната.

„Защото очевидно и особено в София е, че нито Фандъкова може да бъде алтернатива на Мая Манолова, нито Мая Манолова може да бъде алтернатива на Фандъкова. Трябва трета реална автентична алтернатива и ние я даваме с арх. Борислав Игнатов, говоря за софийската надпревара“, посочи Христо Иванов.

И ВОЛЯ се регистрира в ЦИК за участие в местните избори през октомври.

Само за три дни още преди няколко седмици ВОЛЯ е събрала 7590 подписа, което е три пъти повече от изискуемите по закон за регистрация. От партията на Веселин Марешки коментират, че 4 е хубаво число, символ на работата, която се възнаграждава. Според нумерологията 4-ката е волево число, число на мисълта, на движението, число след което започва по-добър живот.

- реклама -