Лозан Панов, избори, кандидат, загуба, лозичката
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ подкрепя Лозан Панов в президентската надпревара

Коалицията „Демократична България“ окончателно реши, че ще подкрепи на президентските избори кандидатурата на Лозан Панов за президент. Това се посочва в прессъобщение на формацията, където са изредени и основните й приоритети.

Ето какво се казва в изявлението:

„Съгласно решения на ръководните органи на ПП „Зелено Движение“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Движение „Да, България“ коалиция „Демократична България – Обединение“ обявява своята политическа подкрепа за гражданската кандидатура на г-н Лозан Панов за президент на Република България и на г-жа Мария Касимова-Моасе за вицепрезидент“.

От партията подчертават и основните си приоритети:

Възстановяването на парламентарната република като основна гаранция за свобода и демокрация;

Утвърждаването на върховенството на закона и гаранциите за основните човешки свободи чрез дълбока и цялостна реформа на правосъдието и преосноваване на прокуратурата и ключовите контролни органи;

Последователната и цялостна политика по разграждане на корупционния модел, олицетворяван от управлението на ГЕРБ и ДПС;

Осъзнатия стремеж за пълноценна интеграция в структурите на Европейския съюз, включително Еврозоната и НАТО;

Прилагане на амбициозна и отговорна политика за цялостна модернизация на държавата;

Полагане на политика за последователни инвестиции в образованието, културата и здравеопазването като основа за възраждане на националния човешки капитал.

Ценностите и политическата идентичност на демократичната общност в България.

„С оглед на горното, ДБ припознава г-н Панов като изразител на тези цели и ценности в президентската надпревара. В негово лице демократичната общност на България има своя естествен кандидат и носител на автентичната традиция на борбата за демокрация и върховенство на закона в момент, когато сме свидетели на поредната подмяна“, допълват от партията.

- реклама -