Демократична България, Христо Иванов, консултации

ДБ пред президента: Предсрочните избори няма да бъдат панацея за политическата обстановка(Видео)

„Демократична България“ на консултации при президента.

Президентът поздрави ДБ за усилията, които полагат за съдебната реформа. Радев попита представителите на ДБ коя според тях е успешната формула за изход от настоящата политическа криза.

След толкова предсрочни избори е ясно, че това не може да бъде панацея, посочи председателят на ПГ „Демократична България“ Христо Иванов.

Предсрочните избори няма да бъдат панацея за политическата обстановка у нас. Това каза Христо Иванов от „Демократична България“ по време на консултациите при президента.

„От наша гледна точка е много важно да се направи опит с първия мандат. Вие, г-н Радев, очертахте кризите, в които се намираме и колко е отговорен този момент. Считаме, че Конституцията предвижда тези консултации като антикризисна мярка. Целта на Конституцията винаги е да има излъчено правителство. Мисля, че след толкова предсрочни избори е ясно, че това не може да бъде панацея. Продължавам да съм скептичен, че нов вот ще ни даде магическо решение на проблемите. За нас кризата има още един аспект и това е кризата на политическата класа. Оказа се невъзможно да се води разговор по съществените проблеми”, поясни Иванов. Той допълни, че „се надява, че консултациите между партиите ще се случат“.

- реклама -