Мирела Демирева
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Мирела Демирева завърши 12-а в скока на височина

Mирела Демирева завърши 12-а в скока на височина на олимпийските игри в Токио. Българката, сребърна медалистка от Рио 2016, се справи със 193 см. После тя направи три неуспешни опита на 196 см. Тя обаче остана единственият български спортист с финал в леката атлетика.

Mирела Демирева започна с грешка на 184 см, но се справи с височината. После преодоля уверено 189 см и скочи от трети опит 193 см. Българката се насочи към 196 см, като в третия си скок беше опит близо до преодоляване на височината, но закачи летвата с крака си.

„Опитах. Не съм преодолявала такива височини отдавна. Благодаря ви. Съжалявам, ако съм ви разочаровала. Наистина опитах. Олимпиадата е огромен форум и страхотно преживяване. Обичам леката атлетика и продължавам да работя, защото знам, че има какво още да давам за любимия си спорт. Продължаваме напред“, каза разочарованата Демирева пред БНТ.

Скокът на височина беше предпоследното състезание с българско участие в Токио. Утре сутрин от 5:00 часа ансамбълът по художествена гимнастика излиза за медали.

България има пет медала досега на игрите – два златни, един сребърен и два бронзови.

- реклама -