Демерджиев: Разследват още 7 души за „Хемус“

Още 7 души се разследват за „Хемус“. С толкова е разширен кръгът от привлечени към производството за строителството на магистралата. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след първия парламентарен контрол в рамките на това НС.

„Когато стъпих в мандата си като служебен министър, бяха блокирани всички основни и важни производства, поне по наши данни. Всичко вече тръгна, знаете, вече имаме и първите резултати и има привлечени към наказателна отговорност лица по случая с магистрала „Хемус“.

Апелирам много внимателно да видите кои са тези лица.

Това не са онези неизвестни никому лица, които виждахте по телевизията в началото на случая“. Това заяви в парламентарните кулоари служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. На журналистически въпрос кои са те, министърът посочи, че имената са публично известни и „свързани с много интересни дружества“.

„Тези лица, как ви изглеждат? На мен ми изглеждат високопоставени, сериозни дружества. С кого са свързани, вие много добре знаете“, настоя той. И посъветва медиите да проследят движението на дружествата. „Кой ги създава, как се развиват, как се финансират и ще си отговорите замесени ли са политици“, добави Демерджиев.

Той отказа да разкрива подробности по разследването,

но изрази удовлетворение, че е изпълнил обещанието си да увеличи кръга на лицата, които ще бъдат привлечени към отговорност по това производство. Разшири се от двама на девет, добави министърът.

Демерджиев бе провокиран да коментира и твърдения на предшественика си Бойко Рашков, че с парите от „Хемус“ е построено вилно селище. Според сегашния МВР министър става въпрос за хотел. По-важно е къде са отишли парите. След като са преминали през няколко дружества, са отишли за построяването на нещо съвсем различно от построяването на магистрала „Хемус“, заяви той.

Източник: 24 часа

- реклама -