Арно Демар
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Демар спечели втори етап в Джиро 2020

Френският шампион Арно Демар спечели втора етапна победа в тазгодишното издание на Джиро д‘Италия. Той триумфира в шестия етап след впечатляващ финален спринт.

Колоездачът на Групама-еФДиЖи, който преди това грабна успеха в четвъртия етап, изостана след финалното кратко изкачване в в 188-километровия етап от Кастровилари до Матера. Той обаче навакса и стартира атаката си 100 метра преди финала. Австралиецът Майкъл Матюс (Сънуеб) остана втори, трети се нареди италианецът Фабио Фелине (Астана).

Беше невероятно. Изкачването беше наистина трудно и загубих няколко позиции, но успях да наваксвам. Останах в готовност и след това дадох всичко от себе си в спринта. Тази сутрин дори не предполагах, че ще има шанс да спринт накрая. Още не вярвам, че успях“, заяви Демар.

Жоао Алмейда запази водачеството в генералното класиране. Той имаше проблем с радиовръзката и спря на 37-я километър. Докато очакваше автомобила на Декьонинк-Куикстеп, той беше ударен от друг колоездач и падна на край шосето. После обаче португалецът навакса и завърши без проблем. Алмейда има 43 секунди аванс пред Пейо Билбао (Бахрейн-Макларън). На още 5 секунди назад е Вилко Келдерман (Сънуеб).

- реклама -