Арно Демар

Демар критикува Акерман след победата си в Джирото

Арно Демар разкритикува своя съперник Паскал Акерман. Демар спечели вчерашния етап в Джиро Д’Италия, докато Акерман падна километър преди финала. Така французинът се доближи само на точка зад германеца в класирането по точки. Критиките на колоездача на Групама-еФДиЖи обаче бяха свързани с междинен спринт. Тогава французинът изпревари германеца, за да вземе точка повече от него – 3 срещу 2.

Демар: Прекалено самоуверен и леко арогантен

„Той ме попита защо въобще се моря. Толкова напред бил в класирането по точки. Но една голяма обиколка е дълга и трябва да си скромен. Та той още не знае как и дали въобще ще мине планините. Това е прекалена самоувереност и дори лека арогантност“, заяви победителят. Но после демонстрира симпания към Акерман. „Жалко е, че падна и то толкова болезнено. Дано да продължи, защото с него е по-интересно“, добави французинът.

Акерман ще продължи Джирото

Според ръководството на Бора-Хансгрое германецът ще продължи участието си в Джиро 2019. „Той няма счупени кости или нещо сериозно. Изглежда зле, но са натъртвания и одрасквания“, заяви директорът Кристиан Помер. „Мисля, че е нормално да има напрежение между спринтьорите. Те са като боксьори и може би Паскал е искал да го предизвика. Това ми харесва – така трябва да бъде“, добави Помер.

Акерман
Паскал Акерман след падането

Босът на Бора-Хансгрое не пропусна и да поздрави Демар са победата. „Арно се справи фантастично и напълно заслужи успеха. Той е прекрасен спринтьор“, завърши Помер.

Победата бе първа за Демар през 2019-а и първа за него в Джирото. При това в третото му участие. „Хората са недоволни, че е скучно, но отвътре въобще не е така. Постоянният дъжд е огромен проблем. А сега ни чака и сняг. Да не говорим, че в пет спринтьорски етапа има четирима различни победители. За мен е много интересно“, завърши французинът.

- реклама -