Делян Пеевски, КТБ Закон за банковата несъстоятелност

Делян Пеевски: Един лев субсидия за действителен глас означава фалит на партиите

Един лев субсидия за действителен глас означава фалит на партиите. Това съобщи депутатът от ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента. Днес депутатите депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за държавния бюджет за 2019 г., с които се предлага намаляване на партийната субсидия.

ДПС няма да подкрепи предложението на ГЕРБ за 1 лв, но ще подкрепи субсидията  да е 0 лв.

„За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиранеда бъде 0 лв.и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори“, каза Пеевски. Според него 1 лв. е фалит на партиите. „

Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите“, допълни още Пеевски.

Днес са първите консултации с производители на брашно и на тестени изделия, съобщи още Пеевски. „Ако няма гаранции за реално намаляване на цената на хляба с диференцирането на ДДС, то изобщо няма да предлагаме такава мярка. Утре също има консултации с производители. Целта е крайната цена на хляба да се намали, а не само да пада цената за производителите“, допълни депутатът от ДПС.

„Радваме се, че управляващите ни чуха за безплатните детски градини. Продължаваме с намаляването на ДДС на хляба, а след това и на книгите“, завърши Пеевски.

- реклама -