Делян Добрев: В правителството „Габриел“ няма да има нито един от бившите министри на ГЕРБ

Делян Добрев: В правителството „Габриел“ няма да има нито един от бившите министри на ГЕРБ. Не мога да ви кажа кои ще са министрите в правителството

на Мария Габриел, но мога да ви кажа

кои няма да са министрите и какъв ще е профилът на министрите. Той ще е с експертен профил и ограничен мандат. Вероятно нито един бивш министър в кабинет на ГЕРБ няма да е, каза днес пред Би Ти Ви депутатът от партията Делян Добрев.

Той поясни, че броят на министрите вероятно ще се разпредели пропорционално на броя депутати между обявилите подкрепа за кабинет на ГЕРБ, като ДПС получи от 3 до 5 министерства, а „Има такъв народ“ две. Добрев прогнозира, че коя партия, кое министерство ще вземе,

ще зависи от това с какви експерти имат.

В петък Мария Габриел даде да се разбере, че в понеделник ще занесе на президента папка със структура и персонален състав на министерския съвет. За момента правителството има подкрепата на 116 депутати, при нужни поне 121.

Според Делян Добрев липсващите гласове могат да дойдат от депутати от „Демократична България“, част от новата коалиция. Аргументира се, че те искат конституционна реформа, а такава може да се случи бързо, само ако има парламент.

- реклама -