Делян Добрев, Елена Йончева,

Делян Добрев: Тези, които отвън викаха „Мутри вън“ влязоха в парламента и се превърнаха в мутри

„Причината, заради която Станислав Трифонов и неговата пария участва в предизборната кампания, е това, че парламентът не се съобразява с референдума. Още първия ден се отметна от него. А референдумът беше за мажоритарната система. А реакцията след влизане в парламента беше, че „има време, ще го приложим, ама някой друг път“. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той настоя, че ГЕРБ ще предложат както преди парламентът да се съгласи с волята на народа за мажоритарния вот, но никой друг не иска.

Според Добрев ГЕРБ няма проблем с това да е опозиция и всички да са срещу нея, защото има аргументи и опит да се бори в политиката.

Той обаче обърна внимание, че на опозицията думата не може да се отнема. И припомни случка как ръководството на новото Народно събрание се опитва да пречи на ГЕРБ. От ГЕРБ вчера разпространиха запис как зам.-председателят Татяна Дончева дава нареждания на председателя Ива Митева да не дава така често думата за лично обяснение, като същевременно се заканва да внесе незабавни промени в правилника.

„Тези, които отвън викаха „Мутри вън“ влязоха в парламента и се превърнаха в мутри“, заяви по тази тема депутатът от ГЕРБ и настоя, че така може да се обясни поведението на партиите в парламента.

Условията в новата сграда са по-добри, сега сме свидетели на „броене на овце“, подчерта Добрев условията, в които работиха два дни. „Не е ясно кой гласува, как гласува, как се броят депутатите.“, добави Добрев.

- реклама -