Делян Добрев сгъна „Промяната“. Разкри белите на Кирил и Асен

Делян Добрев сгъна „Промяната“. Разкри белите на Кирил и Асен. Навръх Нова година острието на ГЕРБ Делян Добрев сгъна „Промяната” и

разкри с цифри и факти белите на Кирил и Асен.

Бившият енергиен министър посочи щетите от управлението на Петков и Василев, както и тежките последствия за България.

Сумарната щета за краткото управление на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лева. Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и вероятно

Кирил и Асен чрез сметки в Швейцария, Холандия,

офшорки и т.н. Такъв теч на национален капитал няма дори по време на създаването на външнотърговските фирми в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, сега я ограбиха двойно и тройно, обяви във Фейсбук Добрев.

Ето какво написа Делян Добрев във Фейсбук:

В последния ден на годината е време за равносметка. Това е моментът да направим трезва оценка на изминалата година и да отправим пожелания и надежди за новата.

Моята оценка за управлението на „Продължаваме Промяната“ и колко ни струва тя е следната:

😫 30% надценка заради посредниците при покупка на газ за 2,5 млрд лева или чиста щета за българското общество от 750 млн лева.

😫 1 лев на литър свръхпечалба на Лукойл при 2,9 млрд литра консумация за периода март – декември или чиста щета за българското общество от 2,9 млрд лева.

😫 Забавяне на тегленето на дългова емисия от Асен Василев доведе до по-високи разходи за лихви в размер на 1 млрд лева. Дългът е с матуритет 5 и 7 години, тоест чистата щета нанесена лично от Асен Василев е в размер на над 5 млрд лева.

😫 Според средносрочната фискална рамка на Министерство на финансите, заради финансовата политика на Асен Василев в следващите 3 години ще трябва да се изтегли нов дълг в размер на 38 млрд лева. За сравнение, всички 24 правителства от 1985 година до сега са изтеглили сумарно нетен дълг към момента от 37 млрд лева. Тоест само за 3 години ще удвоим дълга на България в номинална стойност.

😫 Отдалечихме се от еврозоната. Това струва на страната ни 1 млрд лева преки разходи на година.

😫 Ангажиментът на „Промяната“ за намаляване на въглеродните емисии от въглищни централи с 40% до края на 2025 година ще доведе до преки загуби за БВП в размер на 6 млрд лева на година след 2025.

😫 Двойно по-голямата инфлация от средната за ЕС доведе до обедняване на домакинствата с 20 милиарда лева.

‼️Сумарната щета за краткото управление на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лева. Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и вероятно Кирил и Асен чрез сметки в Швейцария, Холандия, офшорки и т.н. Такъв теч на национален капитал няма дори по време на създаването на външнотърговските фирми в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, сега я ограбиха двойно и тройно.

Днес обаче е и ден за пожелания и надежди за новата година. Моите за България са следните:

🤞 Повече никога да не ни управляват изпечените измамници от „Продължаваме Промяната“.

🤞 Да имаме правителство, а не нови предсрочни парламентарни избори.

🤞 Да влезем в Еврозоната на 01.01.2024. Това ще донесе на страната ни ниски лихви, повече инвестиции, повече износ, повече туристи, по-ниска инфлация, по-малко разходи за фирмите и безброй други ползи…

🤞 Да влезем в Шенген.

🤞 Инфлацията да се укроти до под средната за ЕС. Това ще спре обедняването и ще ни върне на пътя на увеличаващите се реални доходи и пенсии.

🙏 А в лично качество желая на всички здраве, късмет и успехи. Дано свърши тази кървава война в Украйна и на света се възцари мир!

На многая лета!

Наздраве! 🥂

- реклама -