Pipeline and valve of chemical plant

Делян Добрев с нови разкрития за схеми при доставките на газ за България

Делян Добрев с нови разкрития за схеми при доставките на газ за България.

Управляващите са купували с 30% газ по-скъпо. Те пак са купували от „Газпром“, но през посредници. Имам и фактурите за това.

Те са купували газ от румънския „Газпром“.

Докладите на ДАНС казват, че е имало финансови преводи към офшорки. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„На мен са ми ясни всичките им опорки. Не знам дали на „Капитан Андреево“ е имало нитрати, силно се съмнявам, защото първо досега те не са казали нито една истина. Няма един нов път или нова магистрала, нито една закърпена дупка“, уточни той.

Във връзка с обвиненията за преминали камиони

със зеленчуци с нитрати, Добрев заяви: „Между 95 и 97% от камионите отиват в Европа, т.е. на всеки 30 камиона един остава в България. Как от тези 29 камиона на ден в Европа никой не забеляза 10 години, че има краставици и домати с нитрати? Имаме информация, че ОЛАФ разследва сигнал за преминали 550 ТИР-а с

дрехи вместо тухли през „Капитан Андреево“

и това е станало през последните 10 месеца. Това са причините да не вярвам на опорките им. През последните месеци се заловиха големи количества наркотици и тютюн. Откъде са минали – пак през „Капитан Андреево“, обяви Делян Добрев.

Той припомни твърденията на служебният

вътрешен министър за разследване на сделките с газа. „Министър Демерджиев каза, че Рашков не е правил нищо по нашия сигнал, докато е бил вътрешен министър. Сега МВР и ДАНС работят“.

„Ако вземем ефекта на инфлацията ние сме обеднели с 9%. В Европа инфлацията е наполовина. Тук тя беше изпусната и стана причина за обедняването на българите“, обобщи кандидат-депутатът на ГЕРБ.

„Оттук-нататък следва да се направи международен търг

за доставка на природен газ. Предстои арбитраж пред България, затова не ми се иска да говоря по темата. Защо още през март или април не стартираха международен търг за доставка на природен газ? За да купуват от посредници. „Газпром“ доказа, че е ненадежден доставчик. Второто, което трябва да направим е да удължим схемата за компенсация на бизнеса.

Това предложение беше на ГЕРБ и ако не беше прието

от НС икономиката на България щеше да фалира. Цената на газа ще падне, ако започнат доставките по интерконекторът с Гърция. Третото нещо, което трябва да се направи в спешен порядък е, да се наложи мито на уралския нефт. От февруари месец уралският нефт е паднал с 40%“, каза Делян Добрев и показа данни за това.

„Няма да управляваме с партии, които нямат евроатлантическа коалиция“, категоричен бе той.

- реклама -