Делян Добрев разкри за какво може да са ползвали Киро и Асен неофициалния кеш

Делян Добрев разкри за какво може да са ползвали Киро и Асен неофициалния кеш. Милионите „неофициален кеш“, за които се говори в изплувалите нови записи с лидерите на „Промяната“, за купувате на депутати ли са послужили?

Този резонен въпрос зададе Делян Добрев

в социалната мрежа. На въпросните записи Кирил Петков търси кеш, „може официален, а може и неофициален“, а Асен Василев изпуска репликата „Ние неофициален кеш имаме“.

В отговор на записа от ПП потвърдиха, че за изборите през 2023 не са успели да съберат пари,

за да си финансираме кампанията.

„По повод скандала с КЕША на ПП, не се разсъждава върху основния въпрос – За какво са им пари в брой (кеш) по време на избори? Рекламни материали, билбордове, реклама – всичко се плаща по банков път на базата на фактури. Нещо повече, всеки законен разход може

да се плати по банка, а не в кеш.

Тоест кешът им е трябвал за незаконни разходи, дори може да са забранени от закона. Аз се сещам само за едно – купуване на гласове“, коментира Добрев в Мрежата.

И приложи следната калкулация: Колко гласа са 3,5 млн лева? 3,5 млн / 50 лева на глас = 70 000 гласа. Един депутат се избира средно с 10 000 гласа, тоест това са 7 депутата.

Има ли 7 депутата в ППДБ с купени гласове?“.

„Какво мисля ДБ за цялата тази история или като всички други скандали с ПП ще са „къщичка“? По схемата – щом са наши, може. Или „не е важно какво има на записа, а кой е записвал?!“. Съмнявам се този двоен аршин да се харесва на избирателите на ДБ…“, завършва публикацията на Добрев.

- реклама -