Делян Добрев, природен газ, цена, КЕВР, натиск, Иван Иванов

Делян Добрев: Правителството е оказало натиск на шефа на КЕВР, за да намали цената на газа за бита

„Привикали са регулатора в лицето на Иван Иванов (б.р. председател на КЕВР) и са казали: “Трябва да намериш начин да го намалиш този газ. Регулаторът се е подал на този натиск и е отделил малка група от потребители и за тях го намалява с -1%, а за всички останали потребители вместо да го вдигне с 15%, го вдига с близо 30%.“ Това коментира пред бТВ енергийният експерт от ГЕРБ Делян Добрев.

По думите му вчера от Министерски съвет са извършили измама, като са казали, че цената на газа ще падне с около 33%, което не е вярно, а тя се е понижила само с 1,4%.

Той добави, че работодателите искат отмяна на това решение или оставката на Иван Иванов. Иначе ще сезират ЕК, защото това е дискриминация.

Добрев настоя за незабавната оставка както на служебния кабинет, така и на президента Румен Радев.

„Правителството трябва да подаде оставката, както и президента Румен Радев. Трябва отново да се сформира Национален оперативен щаб за борба с коронавируса“, категоричен е Добрев.

„В момента виждаме хаос в управлението на здравеопазването, невъзможност за спасяване на човешките животи. Никой не поема отговорност за това. В Европа няма нищо затворено, там децата ходят на училище“, добави той.

Добрев допълни, че само в рамките на няколко дни имаме толкова смъртни случаи от COVID-19, колкото имаме по пътищата за цяла година.

- реклама -