Делян Добрев подава оставка като народен представител

Добрев Йончева БСП прокуратура фирми

Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, съобщиха от ГЕРБ.

„С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“, коментира Добрев.

Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения, посочват още от ГЕРБ.

Предполага се, че Добрев има предвид публикация на сайта „Биволъ“, според която неговата майка, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м. Сделките са осъществени в периода 2016 – 2018 г.

Това е втора оставка на депутата и бивш министър на енергетиката. В края на 2017 г. той беше обвинен от Елена Йончева от БСП, че е кадрувал в община Хасково. Тогава обаче парламентът отхвърли оставката му.