ГЕРБ

Делян Добрев: Нинова се прави на жертва, за да оправдае неуспехите си

Корнелия Нинова да каже поименно кои са бизнесмените, фирмите и олигарсите, които се опитват да овладеят БСП. За това призова по време на извънреден брифинг членът на ГЕРБ Делян Добрев във връзка с твърденията, на червената лидерка, че олигарси с помощта на премиера се опитват да овладеят столетницата.

„Ако се страхува да ги назове поименно да каже как изглеждат, за да може да ги идентифицираме по косвени белези“, заяви още Добрев.

Според депутата Александър Ненков, Нинова за пореден път оправдава своите неуспехи и твърди, че някой по някаква форма се опитва да влияе и да взима решения в нейната партия. „Как някакви бизнесмени, олигарси, знайни и незнайни хора се опитват с помощта на Борисов да овладяят нейната партия. Ако това е така, искаме незабавно да посочи тези лица, тези фирми. Кои са тези фирми, кога са се срещали, къде са се срещали?“, запита той.

Александър Ненков коментира още, че БСП искат да се харесат на всяка цена с искането си Валери Симеонов да се оттегли от поста зам.-председател. Според него социалистите правят това в зависимост от това как върви деня.

„Има парламентарна практика. Валери Симеонов, когато беше вицепремиер, понесе нелека цена. Не съм му адвокат, няма да му бъда, но той напусна вицепремиерския пост. Оттам нататък той е част от управляващото мнозинство. Това е нормална парламентарна практика не в България, а навсякъде. Не мисля, че в момента трябва да се слиза на това ниво и да търсим някакъв опит за политически дивидент. Не искам да влизам в това какво е казал Жаблянов преди една година. Темата е затворена за нас“, отсече Ненков и добави, че уважава мнението на майките от „Системата ни/ги убива“, които поискаха 118-те депутати, подкрепили Валери Симеонов да си подадат оставките, но подчерта, че има някакви парламентарни практики, които е хубаво да се спазват.

- реклама -