Делян Добрев, предложение, компенсации, бизнес, ток, цена

Делян Добрев: Или дясно правителство на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН, или нови избори

След първоначалният шок и ужас от разговора на измамниците, идва ред трезво да помислим какви са вариантите.

Според мен те винаги са били два: Дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН, или избори“, пише депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев във Фейсбук.

Той изброява плюсовете: „Стабилно мнозинство от 142 депутата, 100% съвпадение на приоритите и програмите, принципни и правилни позиции по геополитическите въпроси, способни политици и експерти, които могат да извадят страната от кризата на ПП.

„Минуси: Не виждам“.

Поясняваме, че за да се осъществи този вариант на Добрев, третият мандат трябва да бъде връчен или на ДПС, или на ИТН.

При втория вариант на изборите, Добрев посочва, че „партията на измамниците от ПП ще отиде в небитието. Истинското наказание/възмездие в политиката го дават избирателите и аз нямам съмнение, че ПП ще си получат заслуженото“.

„Минуси: Шести поредни избори, още няколко месеца хаос и несигурност, липса на бюджет, задълбочаване на кризата и др.“, пише той.

„От много време твърдя, че ключът към решаване на парламентарната криза се държи не от Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ или Слави Трифонов, а от Христо Иванов. И това е факт не само в това събрание. Така беше и в предишното, най-вероятно ще е така и в следващото“, пише Добрев.

Депутатът зове: „Време е ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност. Не могат повече да се крият зад коалиции с ПП (партия за която от ДБ са били винаги наясно, че е сбирщина от измамници, жадни за власт).

„Ако въпреки всичко, все пак се сформира някакъв Франкенщайн с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Христо Иванов и ДБ“, изтъква още Добрев.
 

- реклама -