Делото за смъртта на Миен Цветков: На финала, но подсъдимият мълчи

Делото за катастрофата, при която бе блъснат и убит журналистът Милен Цветков, е пред финал, пише „Телеграф“. Следващото заседание ще бъде на 20 декември и то е насрочено единствено заради исканията на защитата на подсъдимия Кристиан Николов.

Въпроси

„Има още допълнителни въпроси, които са пропуски в досъдебното производство, които е могло да се изчистят. В началото е било заявено, че Кристиан е използвал определени вещества и трябва да се установи доколко те имат отношение към наркотичните вещества, намерени в организма му. Това има отношение към крайния резултат на делото“, обясни адвокатът му Константин Симеонов. По делото е известно, че при произшествието, освен че е шофирал с висока скорост, Николов е бил под влияние на три вида наркотици, сред които и веществото тетрахидроканабинол, съдържащо се в марихуаната.

Вещество

През цялото време защитата се опитва да докаже, че това вещество се съдържа в определени напитки, а Николов не е употребил трева. Адвокат Симеонов обясни, че българска фирма е внесла от словенската фирма, която продава онлайн такива продукти, голямо количество. Част от тях била задържана от Агенция „Митници“, а експертиза показала, че са със завишено съдържание на веществото – над допустимите 0,2 процента. Съдът одобри искането на защитниците на Николов да се провери дали в митниците все още пазят иззетите вещества по другото дело, както и да бъде разпитан собственикът на фирмата вносител на следващото заседание.

- реклама -