Алабин

Делото за рухналата сграда на ул. „Алабин“ не тръгна на втора инстанция

Софийският апелативен съд не даде ход на делото за рухналата сграда на улица „Алабин”. При срутването на строежа бяха затрупани две млади момичета, които починаха.

На днешното първо заседание по делото в Апелативния съд не се явиха адвокатите на подсъдимите Георги Кирчев, Петър Петров и Георги Кирчев. Те поискаха да се възползват от възможността да бъдат защитавани. Другият подсъдим Манчо Иванов продължава да се издирва на неизвестен адрес в чужбина.

Следващото заседание е насрочено за 15 юли. Ако адвокатите на подсъдимите не представят доказателства, които да извинят отсъствието им, ще бъдат глобени. Тогава и подсъдимите ще бъдат защитавани от служебни защитници.

5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 година. Под руините ѝ загинаха 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова.

12 години след рухването на сградата-убиец Софийският градски съд оправда подсъдимите.

Алабин

Инженерът контролирал ремонта Петър Петров също няма вина, както и Николай Симеонов, който е управител на фирмата, ангажирана с ремонта. Невинен е и строителят Манчо Антонов.

Присъдата по делото на Софийски градски съд е протестирана от прокурор Милко Момчев пред Апелативен съд-София, с искане за постановяване на нова, осъдителна присъда.

- реклама -