Делио Роси

Делио Роси: „Купата ще даде друг смисъл на сезона на Левски“

Треньорът на Левски Делио Роси заяви, че ако Левски спечели купата на България, сезонът на тима ще има друг смисъл. Сините се изправят във финала срещу Славия в сряда.  Двубоят ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 19:30 ч.

„Предстои ни важен мач, резултатът от него ще даде един друг смисъл на нашия сезон. Ако нещата минат добре за нас, ще вземем трофей, който ще остане в историята на нашия клуб. Това би било много важно за клуба, за футболистите и за нашите привърженици. Ако искаш да бъдеш голям, трябва да поемаш отговорност за всичко“, каза Роси.

Не сме фаворит

Италианецът добави, че не счита Левски за фаворит. „Когато си на финал, няма фаворити. Но ако всички казват, че сме фаворити – ОК. Това е част от отговорността, която ние трябва да поемем. Евентуален трофей ще остане във витрината на клуба, но не може да се каже, че един мач може да определи представянето на отбора през целия сезон. За да се направи оценка на представянето на тима, трябва да изчакаме да минат и другите мачове. След като топката спре да се движи, тогава трябва да направим равносметка на положителните и отрицателните неща. И да дадем цялостна оценка за шампионата“, добави треньорът.

Има напрежение

Роси не скри, че в тима има известно напрежение. Но според него това е нормално с оглед на факта, че отборът не е печелил трофей почти десет години. „Ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, бих избрал ентусиазма“, заключи Роси.

- реклама -