Мойс

Дейвид Мойс пое Съндърланд

Дейвид Мойс официално беше назначен за мениджър на Съндърланд. 53-годишният шотландец подписа 4-годишен договор, като на поста ще наследи Сам Алърдайс, който от вчера пое английският национален отбор.

„Развълнувани сме да приветстваме Дейвид Мойс в Съндърланд, който беше неоспоримо нашият първи избор. Фактът, че Дейвид се обвърза за четири години е ясна демонстрация на неговата вяра в това, което може да постигне тук. Нашата цел е да станем по-добър, по-силен и по-стабилен клуб с мениджър от калибъра на Дейвид начело”, заяви президентът на Съндърланд Елис Шорт пред клубния сайт.

Дейвид Мойс започна треньорската си кариера в Престън Норт Енд през 1998 г. и стана шампион на Втора дивизия. Шотландецът пое Евертън през март 2002 година и прекара 11 години на „Гудисън парк”. Сър Алекс Фъргюсън лично го посочи за свой наследник в Манчестър Юнайтед за сезон 2013/14. Периодът му на „Олд Трафорд” се оказа изключително неуспешен и той пое Реал Сосиедад през ноември 2014-а. Точно година по-късно обаче той отново беше уволнен заради назадоволителни резултати.

- реклама -