Действия срещу Русия ще доведат до падане на правителството

За съжаление огромната част от българите са русофили, затова властта се измъква от позиция по казуса Русия – НАТО.

Българинът няма да приеме участие на България в някакви действия срещу Русия, това ще доведе до падане на правителството и до трайни проблеми у нас“.

Това коментира пред Нова нюз бившият говорител на служебния кабинет Антон Кутев от БСП.

Според него има сериозен проблем, който изисква политически решения. „Ясно е, че сме членове на ЕС и НАТО и няма как да се правим на две и половина, няма как да не участваме.

Властта се опитва да го пропусне и да не говори за това заради това, че българският народ не иска военни действия с Русия“, смята той. И допълва, че Радев е единственият адекватен външнополитически играч.

„Трябва да има отстояна позиция по казуса. Позицията може да се превърне в разделителна линия в обществото ни, особено ако бъдем въвлечени в сблъсъци с Русия. Коалицията е изправена пред много различни проблеми – има тежка икономическа и здрава криза.

Всичко това заедно води до сериозни рискове за правителството. Ако властта в близките 1-2 месеца не реши проблемите с Гешев, той ще смени правителството.

Няма да си тръгне сам“, посочи Кутев. И призова от БСП ясно да заявят позиция по казуса с главния прокурор. „Според мен Нинова иска да управлява още 15-20 години.

Отидох на Конгрес на БСП, а се върнах от Конгрес на Корнелия Нинова. В него нямаше идеология, тя не се е замислила, че неравенствата в българското общество е проблем, тежка лъжа е, че това е социален бюджет“, уточни той.

По думите му геополитическата ситуация, в който сме в момента, е нежелана за народа ни. „Решенията са много сложни и непопулярни, затова властта се измъква.“, каза той.

Според него критиките на ГЕРБ имат основания, но дали точно те трябва да ги отправят е въпросът. „Радев лидира правилно ситуацията и не е влязъл в противоречия – нито с евроатлантическите сътрудници, нито с ЕК, нито с Русия.

Намираме се на фронтовата линия между два колоса, трябва да намерим пътя“, подчерта той.

- реклама -