Действащ служител на НСО е замесен в разстрела на Станка Марангозова, съобщиха от прокуратурата

Действащ служител на НСО е замесен в убийството на Станка Марангозова. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Служителят на НСО, който е с чин подполковник, е приел поръчката за убийството, организирал е срещите с останалите участници и е уговарял детайлите по убийството.

„Бандата е действала от януари 2019. За ръководене и участие са привлечени 3 лица. Ръководител е действащ дългогодишен служител от НСО. Има специални умения за взривове. Охранявал е масови мероприятия и лица“.

Убийството беше извършено през октомври 2019 г. в столичния квартал Младост.

Станка Марангозова беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говорила по телефона с приятеля си.

Станка Марангозова

Сред обвинените е и поръчителят, който е обвинен задочно и е обявен за издирване в Интерпол. Неуредени финансови взаимоотношения е основната версия за убийството.

На автомобила на Марангозова е бил инсталиран GPS-тракер за проследяване в реално време.

В деня на убийството жената е била проследена от килъра с мотоциклет. За да прикрие пистолета си той прикрил оръжието с букет изкуствени бели рози. Затова и при тялото на жената е открита бяла роза. След това мотоциклетът е бил

В ареста са извършителят и помагач, третият арестуван е служителят на НСО.

От НСО съобщиха, че на Военноокръжна прокуратура-София се оказва пълно съдействие по продължаващите действия на разследващите органи.

Ръководството на НСО очаква на Службата да бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя. НСО категорично заявява, че при установена вина следва да бъде понесена цялата строгост на закона.

 

- реклама -