Deep Purple концерт София

Deep Purple с прощален концерт в София

Една от най-великите рок групи в историята на музиката – Deep Purple разтърсва София с грандиозен концерт в „Арена Армеец“.
Концертът е част от световното прощално турне на легендарните музиканти “The long goodbye”. По време на шоуто публиката ще чуе и песни от новия студиен албум на британците „inFinite“, чийто първи сингъл от проекта „Time For Bedlam“ бе пуснат през декември 2016 г.
Музикантите ще изпълнят и класики като „Smoke on the Water“, „Hush“, „Perfect Stranger“, „Burn“, „Lazy“ и много други.
Deep Purple оцеля след привидно безкрайна серия от промени в състава и драматични обрати в кариерата си. От грандиозен прогресив рок до оглушително тежък метъл, за да се превърне в истинска институция на Британския хард рок. Накрая намери място и в Книгата на Гинес като най-шумната група в света. Все пак легендарната банда отвори вратите за старта на краиерите на на изпълнители като Ричи Блекмор, Дейвид Ковърдейл, а Йън Гилън.
Deep Purple са класирани на 22 място при най-добрите хард рок групи от VH1, а в анкета на британската радиостанция Планет Рок са пети сред „най-влиятелните групи в музиката. Групата също така получава Световни музикални награди през 2008 година в категорията Легенди. През 2016 година официално влизат и в Залата на славата на рокендрола=
 
- реклама -