баща

Дебат за родителството: Баща кара дъщеря си да ходи пеш 8 км. до училище

Баща от щата Охайо, който наказал дъщеря си да ходи пеша до училището си на осем километра, предизвика бурен дебат за родителството.

Мат Кокс решил да даде урок на 10-годишната Кирстен, след като тя за втори път била наказана да не пътува три дни с училищния автобус. Причината била, че момичето се държала арогантно и тормозила друго дете.

Затова бащата решил да даде урок на щерка си – пеш на училище в студа

„В петък тя се прибра и докато ми връчваше бележката с наказанието ми каза: Тате, другата седмица ще трябва ти да ме караш. Ето вижте сега как отива на училище красивата ми дъщеря“, коментира Мат зад кадър на видео, на което се вози в колата си и снима вървящата пред него Кирстен.


Видеото на бащата е гледано над 16 млн. пъти във Фейсбук и предизвика хиляди коментари. Самият той обяснява, че е наясно какви мнения ще предизвика клипчето и знае, че много хора няма да се съгласят с него. „Но, под моя покрив тормоза е нещо, което никога няма да позволя да вирее“, категоричен е Мат.

Той добавя, че много деца днес имат привилегията сутрин да бъдат карани на училище с кола или с автобус, но не го осъзнават и не знаят, че по света има техни връстници, които не се радват на подобни „екстри“. Затова младежите трябва да бъдат научени да ценят онова, което имат.

Мненията за действията на бащата, който определено не звучи като крайно строг са двуполюсни, но повечето родители приветстват метода му и споделят, че техните деца също са арогантни.

- реклама -