Екзакта дебат лидерски дебат ЕСТАТ писмо КТБ политици

Дебат Борисов – Нинова няма да има. ГЕРБ и БСП не се разбраха

Дългоочакваният дебат между лидерите на двете най-големи политически сили в страната няма да се състои. След като от вчера централите на ГЕРБ и БСП влизат в непрестанна полемика за формата, в който трябва да се дебатират предизбордните обещания, днес от „Позитано“ 20 окончателно отказаха участие.

БСП: Лидерите трябва да застанат очи в очи, другото е неприемливо

Екипът на БСП  предлага лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи. Неприемливо е за нас да се смесват формите – експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България. Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен.

Корнелия Нинова е готова и чака- когато ГЕРБ решат, че искат лидерски дебат очи в очи, да дебатира с Бойко Борисов по важните за страната и гражданите теми, обявиха от централата на червената партия.

Борисов: Нинова отказа, но аз ще бъда там

Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз и моят екип предложихме. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои, посочи в своя позици председателя на ГЕРБ Бойко Борисов,

„За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на ГЕРБ и БСП. Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа“, добавя Борисов.

По-късно този следобед ГЕРБ ще дадат и пресконференция по въпроса.

Очаквайте още подробности!

- реклама -