Даниеле де Роси

Де Роси напусна Бока и прекрати кариерата си

Легендата на Рома Даниеле Де Роси се отказа от футбола на 36-годишна възраст, след като напусна Бока Хуниорс. Новината бе съобщена от „Скай Италия“, а после потвърдена от вълците.

Контрактът му с аржентинския гранд бе до юни, но световният шампион с Италия реши да се откаже преждевременно. Сега той може се завърне в Рома, където да поеме нова роля.

Съмненията относно оставането на Де Роси в Аржентина се появиха след промените на върха в клуба от Буенос Айрес. Те станаха факт след изборите. Самият футболист обясни, че спира, за да прекарва повече време със семейството си. „Играх срещу най-добрите в света. Имах такава кариера, каквато исках. Щастлив съм – играх за двата отбора, които наистина обичам. Единият означаваше всичко за мен, а в другия се влюбих, както очаквах“, каза халфът.

Де Роси се присъедини към Бока Хуниорс с договор за една година през юли след 18 години в Рома. Той бе изразил преди симпатиите си към тима от „Ла Бомбонера“ през 2017. Въпреки това той изигра едва шест мача за тима поради контузии.

Де Роси е продукт на школата на Рома и изигра 616 срещи за вълците. То спечели два пъти Купата на Италия и един път Суперкупа на страната. Повече мачове от него за клуба има само Франческо Тоти.

- реклама -