ДБГ с нов председател, ще създава анти ГЕРБ коалиция (СНИМКИ)

Целта ни ще бъде заедно с други партии от политическия спектър да разбием модела, с който ГЕРБ управляват общините. Това заяви новоизбраният председател на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев.

„ДБГ тръгва по своя път. Нашият път ще бъде да предизвикаме веднага действие за създаване на широка анти ГЕРБ коалиция, която има за цел да разбие техния монопол по места. Целта ни ще бъде заедно с други партии от политическия спектър да разбием модела, с който ГЕРБ управляват общините – модела на феодализация, модела на създаване на феодални владения, които имат за цел само да изсмукват ресурсите на местните общини. Това ще е основната цел на местните избори“, посочи Делчев.

Като възможни партньори той определи всички партии, които искат демократичност в България, които желаят истинска промяна в обществото ни.

„В този смисъл виждам партии, които са част от демократичната общност и други политически партии, хора и организации, които смятат, че промяната на България да върви по пътя на западните държави, е тяхна кауза. За нас тя е такава”, категоричен бе наследникът на Меглена Кунева.

Димитър Делчев изрази мнение, че РБ до голяма степен е изпълнил своята цел. „РБ ще продължава да работи поне докато не се създаде тази широка анти ГЕРБ коалиция. Той ще прерасне в нещо по-голямо, което истински да се противопоставя не модела, който в момента съществува в държавата“, каза Делчев.

На следващите местни избори партията, която поема, щяла да бъде противник на корупцията, бедността, феодализацията, ниските пенсии. Ще работим с всички, онези, които напуснаха ДБГ и избраха свой път, може би пътят ще ни събере отново, заяви Делчев.

„Нашето очакване е да има предсрочни парламентарни избори, когато патерицата на ГЕРБ – ОП стане прекалено къса, те ще направят отново това, което направиха в началото на тази година. Ще предизвикат предсрочни парламентарни избори, за да изпълнят отново тактиката си“, вярва Делчев.

„Всяка партия, която желае да избере този път, ръката ни ще бъде протегната към тях. Ако СДС желае да върви по пътя анти ГЕРБ и разбиване на модела на ГЕРБ, те ще бъдат партньор в тази широка коалиция. За да е достатъчно силна, за да може истински да се противопостави на този полудиктаторски режим по места, коалицията трябва да включва всички, които имат желания да се борят в тази посока“, допълни той.

Делчев остана единствен кандидат за председател на ДБГ, след като кандидатката за лидер на ДБГ Богдана Станоева се отказва от лидерската битка и напуска партията.

- реклама -