избори

ДБГ напуска кабинета при лош резултат на Реформаторския блок на президентските избори

Движение България на гражданите (ДБГ) ще напусне кабинета при лош резлутат на Реформаторския блок на президентските избори. Това обяви пред медиите лидерът на партията Меглена Кунева.

Според ДБГ предстоящите президентски избори ще са тест дали десните избиратели подкрепят участието на Реформаторския блок във властта или не.

Ако кандидатпрезидентската двойка Трайчо Трайков и Съби Събев регистрира чувствително по-слаб резултат от резултатите на последните два вота, за ДБГ това ще е знак за неодобрение.

На парламентарните избори през 2014 г. за Реформаторския блок са гласували 291 806 души. Затова прагът, който трябва да бъде постигнат, е 200 000 гласа, посочиха от ДБГ.

„В този случай, веднага след изборите ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт”, подчертаха от партията.

Участието на РБ във властта е гаранция за провеждането на реформи в чувствителни сектори, като образованието и борбата с корупцията, както и недопускането на БСП и ДПС да се върнат във властта, категорична беше Кунева.

Тази събота от партията на военния министър Николай Ненчев – БЗНС заговориха за предсрочни избори напролет. 

- реклама -