ДБ дадоха заден за газа

ДБ дадоха заден за газа, като дадоха да се разбере, че нямат нищо против страната ни да ползва руско синьо гориво. Това стана ясно от интервю пред NOVA NEWS на съпредседателя на „Зелено движение“ Владислав Панев. То е част от коалицията „Демократична България“.

„В случай, че „Газпром“ предложат най-изгодната цена, няма да имаме основания да ги спрем. Можем без руски газ, но ако те предлагат най-добри условия, защо да не използваме газ оттам?“, каза той.

Изказването му дойде насред задния ход, даден и от съпредседателя на ПП Асен Василев. Преди два дни той също изрази мнение, че нямало проблем да се ползва руски газ. Заради изказването му Делян Добрев от ГЕРБ призова ДБ да направят протест пред ПП. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък обяви, че през схемата за газ, купуван от посредници,

Асен Василев и Кирил Петков са „изсмуквали“ по 150 млн. лева на месец. 

„Важното е да не зависим от един доставчик на газ, за да не се използва той като политическо оръжие. Строежът не интерконектора е завършен, предстоят само административни процедури, така че от 1 октомври да заработи. „Газпром“ е ненадежден доставчик, да търсим алтернативи, за да не останем „на сухо“. Едната е азерският газ, другата – втечненият“, заяви той.

По думите му изчакването дали ще има коалиция на „Демократична България“ с „Продължаваме промяната“ не е проблем, а въпросът е да е изгодно за държавата.

„Обща наша коалиция с тях, ще значи убедителна победа на изборите. Общата цел е избавяне от „лапите“ на корупцията. Формулата на управление на „Борисов“ беше на феодализъм. Не правя разлика между него и ГЕРБ“, подчерта Панов. И уточни, че коалиция с ГЕРБ е немислима, тъй като борбата на „Демократична България“ е точно срещу него.

Според него има възможност за водене на разговори с „Изправи се, България“.

Източник: Стандарт

- реклама -