Дъждовен вторник, захлажда се

Днес ще бъде предимно облачно и в югозападната половина от страната валежите ще продължат, като на места там количествата ще са значителни. През деня източният вятър ще се усили и с него ще продължи да прониква студен въздух, съобщават от НИМХ. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, а максималните ще са между 8° и 13°, в Североизточна България, където ще има временни разкъсвания на облачността – до 16-17°.

Над планините ще е облачно, с валежи, предимно от дъжд, но с понижението на температурите, границата дъжд-сняг вечерта ще падне до 1200 метра. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е 4-5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но ще е почти без валеж. Над северните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 14°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

- реклама -