времето студ ноември,

Дъждове, ветрове и поледици през днешния ден

Днес времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни на много места, главно в Южна България. За там е обявен оранжев код за опасност от обилни валежи – Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска и Ямболска области.

През деня в Северозападна България, а след обяд и в източните райони валежите временно ще спрат. В Източна България, а през нощта и по долината на Струма ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 1° в Северозападна България, където ще има и поледици, до 10° в югоизточните райони. Максималните отново ще се в широки граници – от 4° в северозападните до 13°-14° в източните райони, показва прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1200-1300 метра от сняг. В Рило-Родопската област и Централна Стара планина снеговалежите ще са значителни. Ще духа силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-14°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

- реклама -