Дъжд в Южна България, в Северна България ще вали сняг

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. До полунощ в югоизточните райони от страната вятърът ще бъде от юг-югоизток, но до сутринта и там ще се ориентира от север-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°.

До обяд валежите от дъжд в Южна България ще продължат и на места ще са значителни. В Северна България ще вали сняг, в северозападните райони от страната снежната покривка ще се увеличава. След обяд валежите временно ще спрат. Ще духа умерен вятър от северната четвърт и с него ще продължи да прониква студен въздух.

Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са от 1° – 3° в северозападните до 8° -10° в югозападните райони от България.

През нощта срещу неделя от запад ще започнат нови валежи, предимно от сняг. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд ще има валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. След обяд валежите временно ще спрат. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

- реклама -