игуани
сн. БГНЕС

„Дъжд“ от игуани във Флорида

По света в пандемичните времена се случват и други събития, които звучат поне малко весело, констатира АФП, и споменава някои от тях.

Едва току-що възстановени от сезона на ураганите, жителите на Флорида вече са изправени пред нова заплаха – дъжд от игуани.

Слънчевият щат претърпява необичайно застудяване, като температурите трябва да паднат до нулата по Коледа.

Което означава, че игуаните ще започнат да падат от дървета. Студенокръвните гущери буквално измръзват, когато температурата падне под четири градуса по Целзий и паднат от високо, представлявайки реална опасност за всеки отдолу.

През последните години властите призоваха жителите на щата да избият колкото се може повече от нелегалните нашественици – игуаните се промъкват през мексиканската граница и навлизат от Карибите с огромен брой.

Измръзването обаче не може да ги убие, а някои объркани местни жители са покривали падналите гущери с кърпи, за да ги затоплят или дори ги прибирали по домовете си.

Във Франция пък има коледно чудо. Монахините във френски манастир се заразиха с изпълнено с танци и песни видео, , в което призовават за помощ да адаптират спартанските си килии, така че на по-възрастните сестри да не се налага да ходят в дом за стари хора.

С летящи молитвени броеници и крака с вълнени чорапи, сестрите от „Свети Йоан” заснеха „Заедно до края“ в древния си манастир в бургундското село Семур ан Брион. Клипът завършва с най-старата монахиня,пееща в небесата с балон с горещ въздух. И евроцентовете наистина заваляха, след като монахините наближават постигането на целта си от 100 000 евро, за да свършат работата. Пестеливите и посветени на богослужението сестри като че ли придобиват навик за онлайн лудории. Преди пет години те направиха видео за набиране на пари за уейвбордове, докато на следващата година те поправиха рушащата се фасада на манастира с дарения, дошли в резултат на фалшива конна надпревара с участието на монахиня.

- реклама -
Flashlight gif 640×90