Бургас
сн. БГНЕС

ДАЗД се самосезира за трагедията с удавените деца в Бургас

Държавната агенция за закрила на детето незабавно изпрати екип в Бургас след като се самосезира  за трагичния инцидент на мостика в града, при които загинаха две деца.

Установи се, че по-малкото дете е на 12 години и заедно с братчето си е било настанено в Център за настаняване от семеен тип след акт на насилие с летален изход в семейството. Двама опитни психолози в кризисни ситуации работят на място за преодоляване на травмата от трагедията с всички деца, настанени в центъра, както и с персонала, който се грижи за децата там денонощно.

сн. БГНЕС

Днес от ДАЗД се извършва и проверка, за да се уточни, как детето е напуснало услугата, от кого е било придружено по време на излизането му на разходка извън центъра и всички обстоятелства около инцидента. Предстои да се изясни и как се гарантират сигурността и безопасността на децата в центъра, както и до каква степен отговаря на изискванията и стандартите социалната услуга. Екипът на агенцията ще окаже и методическа подкрепа на работещите, за преодоляване на трудностите и проблемите.

ДАЗД потърси за съдействие дирекция „Социално подпомагане“ в Бургас, за да окаже подкрепа и на семейството на 17-годишното момче, което също загуби живота си в морето.

- реклама -