образованието учители недостиг МОН Красимир Вълчев

Дават на Комисията по дискриминация психотестовете за учителите

От синдикат „Образование“ към КТ „Подкерпа“ започват процедура за предявяване на иск в Комисията по дискриминация за предложението от здравното министерство за психотестове на учителите.

Синдикат „Образование“ ще атакува ежегодните психопрегледи иред ВАС

„На 01 ноември 2016г. в „Държавен вестник“ бе публикувана Наредба №4 от 24 октомври 2016 г. за определяне заболяванията и отклоненията, които застрашават живота и здравето на децата и учениците. В нея учителите се определят като опасни и застрашаващи живота и здравето на своите ученици. И това в деня на народните будители! Каква ирония!„, коментират от синдикат „Образование“.

От браншовата организация поискали обяснение от Здравното министерство за обстоятелствата, налагащи издаването на наредба, която определя българския учител като опасност за деца и ученици. Синдикатът предложи МЗ незабавно да отмени чл. 5 от тази наредба и по пътя на диалога да се достигне до текст, който не дискриминира и обижда българските учители.

При тези неадекватни действия на министър Москов, Синдикат „Образование“ щеше да поиска незабавно неговата оставка, ако той не беше вече в оставка, пишат в обръщението си до медиите от организацията.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено