коронавирус лаботаротия произход учени

Дъщерята на заразените с COVID-19 съпрузи работила в Италия

Дъщерята на съпрузите с COVID-19 е работила в Италия. В края на февруари тя се прибрала в България, където заедно с родителите си са празнували юбилей на брата на бащата Сашо. Празникът бил в град Лом.

На 1 март мъжът и жената са напуснали село Василовци, в което живеят и заминават за София при сина си заради здравословни проблеми. Там са се почувствали зле и са постъпили в „Пирогов“, където вчера жената почина.

Две близки семейства и съседи са под карантина – около 10-ина души, заяви пред „24 часа“ областният управител на Монтана Росен Белчев. Те нямат признаци за разболяване. Сега най-вероятно ще бъдат издирени и останалите участващи в банкета от Лом. Жената, която обслужва дома на загиналата от коронавирус е в добро здравословно състояние, каза кметът на Василовци Огнян Йорданов.

Извънредни мерки предприе кметицата на община Брусарци за хората от селото на починалата в „Пирогов“ жена. Грипната ваканция за учениците от село Василовци е удължена с още 2 дни. Затворени са детските градини, пенсионерските клубове, отлага се за неограничено време неделният пазар.

Със заповед на кметицата са забранени всички масови мероприятия, движението между селата и към общинския център е ограничено. Служителите в общината работят с маски, доставени са дезинфектанти за всички обществени сгради и помещения в общината.

източник: 24 часа

- реклама -